Počinje suđenje monstrumima iz Sarajeva za smrt: Izgladnjivali bebu staru svega 26 dana

Počinje suđenje monstrumima iz Sarajeva za smrt: Izgladnjivali bebu staru svega 26 dana


Mirela Bećirević i Sanel Bojić, roditelji muške bebe starosti svega 26 dana, suočavaju se s optužbama za teško zlostavljanje djeteta koje je nažalost rezultiralo smrću malenog bića.

Njih dvoje trenutno se nalaze pred sudom, suočavajući se s optužbama za nanošenje teških tjelesnih povreda i kršenje porodičnih obaveza koje su dovele do smrti njihove bebe.

Ovaj užasni događaj otkriven je 24. novembra prošle godine, nakon čega su odmah uhapšeni Bećirević i Bojić.

Prema optužnici, utvrđeno je da su roditelji bebu sistemski zanemarivali, izgladnjivali i držali u nehumanim uslovima, ignorirajući njene osnovne potrebe.

Najstrašnije od svega jeste što su ovi monstrumi držali tijelo mrtve bebe u svom stanu čak dva dana, ne pokazujući nikakvu brigu ili žaljenje. Nikada nisu ni prijavili smrt djeteta, ostavivši ga bez imena i dostojanstva.

Još užasnije je što ovi roditelji nisu nepoznati Centru za socijalni rad, budući da im je već ranije oduzeto dvoje djece zbog nasilja i zlostavljanja. Ovaj slučaj pokreće ozbiljna pitanja o efikasnosti sistema zaštite djece i potrebi za jačim mjerama prevencije i intervencije.

Tužiteljica koja zastupa optužnicu pročitala je optužnicu i dala uvodnu riječ, a za naredni pretres zakazan je za 28. maj, kada će biti saslušani svjedoci navedeni u optužnici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija