Počinju radovi na raskrsnici kod Mašinske škole

Radovi na jednoj od najzahtjevnijih raskrsnica pri rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu počinju u četvrtak, 3. augusta.

To je raskrsnica na spoju ulica Zmaja od Bosne i Halida Kajtaza, kod Srednje mašinske tehničke škole.

U četvrtak počinje prva faza radova, a za vrijeme radova doći će do izmjene režima saobraćaja. Vozila neće moći skretati lijevo iz pravca Pofalića prema Željezničkoj stanici, kao ni iz pravca Centra polukružno nazad prema Marijin Dvoru.

Osim toga, vozila koja dolaze iz pravca Željezničke stanice neće moći skrenuti lijevo u ulicu Zmaja od Bosne. Sve ostalo neće biti izmijenjeno i saobraćaj će se odvijati bez promjena.

Izmjena režima saobraćaja je privremena dok traju radovi na prvoj fazi, a Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo se unaprijed zahvaljuje na strpljenju svim vozačima i građanima.

Prva faza radova na ovoj raskrsnici trajat će do 12. augusta ove godine.

Kao i na izvođenju radova na svim ostalim raskrsnicama, saobraćaj će dodatno regulisati saobraćajna policija, javili su iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79