Pod vozilo joj stavio cjepanicu, kad je izašla da je pomjeri, Marković je palicom udarao u glavu

Slobodan Marković (58) iz Banje Luke u ponovljenom postupku pred Okružnim sudom u Banjoj Luci osuđen je na tri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja sugrađanke Biljane Keserović (53).

Suđenje je treći put ponovoljeno, a sada je došlo i do prekvalifikacije optužnice i Marković je umjesto za pokušaj ubistva oglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda. U ranijim presudama u dva navrata je osuđen na pet godina zatvora, ali je obje presude ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje.

Zločin se odigrao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića u kojoj Keserovićeva živi. U presudi se navodi da je Marković detaljno isplanirao napad i pripremio sredstva za njegovo izvršenje, piše Avaz.

Pod točak žrtvinog Peugeota 3008 podmetnuo je cjepanicu, kako bi je onemogućio da se isparkira. Vidjevši da joj nešto blokira točkove Keserovićeva je izašla iz vozila i sagnula se da pomjeri cjepanicu i tada je Marković nasrnuo na nju i drvenom palicom, koja je bila obmotana najlonom, udario je u glavu.

Bio je maskiran hirurškom maskom, a na sebi je nosio zeleni kombinezon, kačket i hirurške rukavice. Žrtva je od udarca pala, a on je nastavio da je mlati po tijelu, a čak joj je udarao i glavom od asflat. Dva puta je pokušao je da je ugura u automobil u čemu nije uspio jer mu je žrtva pružila otpor.

Potom je pokušao da je uguši komadom platna, koji je ona uspjela da skloni s usta i počne da doziva pomoć. Povike su čuli prolaznici. Marković je krenuo bježati, ali su ga dva prolaznika sustigla, savladala i zadržala do dolaska policije.

Marković je bivši direktor Agencije za razvoj srednjih i malih preduzeća RS. Određeno vrijeme je proveo u pritvoru, ali je odlukom Vrhovnog suda RS pušten da se brani sa slobode.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79