Podignuta optužnica: Đoja uhapšen nedugo nakon pljačke prodavnice

Protiv 27-godišnjeg Elvisa Đuve, zvanog Đoja Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu Tužilaštva KS zbog krivičnog djela razbojništvo, saopšteno je iz sarajevskog kantonalnog Tužilaštva.

Piše: D. Pavlović za Crnu-Hroniku

Đuvo se tereti da je prvog avgusta oko 18,57 časova u ulici Adija Mulabegovića 16 u sarajevskom naselju Alipašino Polje opljačkao prodavnicu Merkator d.o.o. Sarajevo, Prodajna jedinica 099. U prodavnicu je ušao skupa sa njemu poznatom osobom. Na sebi je imao gornji dio plave trenerke sa crnom kapom na glavi, a druga njemu poznata osoba je bila obučena u crnu duksericu sa crnom kapom na glavi. Nakon ulaska Đuvo je, držeći u ruci nož sa crnom plastičnom drškom, dužine oštrice od oko 19 cm, prišao radnici za kasom J.A. Potom je uperio u nju nož i prijeteći rekao:

“Otvori kasu da ne bih nekog povrijedio”.

Nakon toga je J.A. u strahu za svoj život otvorila ladicu registar kase, a Đuvoje iz izvadio hrpu novčanica u raznim apoenima. U tom trenutku drugo nepoznato lice sa bočne strane prišlo je registar kasi te iz nje uzelo plastičnu kesicu u kojoj su se nalazile kovanice. Razbojnici su se potom zajedno udaljili iz prodavnice, odbacili trenerke, rukavice, crne kape i nož, nakon čega je Đuvo u Ulici Nerkeza Smailagića do broja 11, sustignut od strane policijskih službenika i uhapšen. Poslije je policajce odveo do mjesta gdje je odbacio odjeću i nož. Kasnije se ispostavilo da su Đuvo i njegov pomagač iz Merkatora ukrali 1.083 KM.

Optužen razbojnik Đuvo: “Otvori kasu da ne bih nekog povrijedio”

Uz podizanje optužnice iz Tužilaštva su zatražili da Sud Đuvi produži mjeru pritvora za još dva mjeseca.

Podsjetimo, Đuvo je stari policijski znanac koji je više puta osuđivan. Ovaj konobar po zanimanju, bez stalnog zaposlenja, ima devet presuda zbog zbog krađa, teških krađa, nasilničkog ponašanja, te konzumiranja i prodaje droge. Predstojeće suđenje biće mu jubilarno – deseto, a za razbojništvo mu prijeti kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79