Podignuta optužnica protiv Dalibora Mandića (37) zbog likvidacije Ariela Bogdanovića (28)

Dalibor Mandić

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu i predložilo produženje pritvora Daliboru Mandiću (37) kome je na teret stavljeno da je krajem prošle godine likvidirao jedno lice iz Banja Luke.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Banjalučanin Dalibor Mandić osumnjičen je da je 2. decembra prošle godine na Bulevaru srpske vojske u 19:35 sati nožem likvidirao Ariela Bogdanovića (28).

Prema informacijama, Mandić do detalja isplanirao likvidaciju.

Mandić i Bogdanović su bili zaposleni u jednoj banjalučkoj firmi i poznavali su se, ali je ubici smetalo to što se radne kolege nisu htjele družiti sa njim.

Upravo ta izopštenost na poslu je motiv likvidacije.

On je na dan zločina ranije završio na poslu i otišao je kući po ruksak u koji je stavio rezervnu odjeću, te je ponio i nož. Zatim je ruksak sakrio u kampusu i otišao da čeka Bogdanovića kada krene sa posla.

Kada je Bogdanović završio sa poslom i krenuo kući, ubica ga je pratio te ga prvi put napao kod tržnog centra.

On je tu nasrnuo na njega i ubo ga nožem. Nesretni mladić tada pokušava pobjeći od ubice i trči prema benzinskoj pumpi. Zbog uboda je vjerovatno već bio slab i tu pada, a zatim mu prilazi Mandić i više ga puta ubada nožem, pred brojnim svjedocima.

Nakon toga Mandić bježi u dvorište studentskog kampusa, a gdje je ranije sakrio ruksak.

“Tu se presvlači, a crveni duks i drugu odjeću baca u kantu za smeće. On zatim bježi prema stanu u kojem je živio”, rekao je izvor dobro obaviješten u istagu i dodao da je Mandić nož bacio u Vrbas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79