Pogledajte hapšenje na Zelenoj pijaci: Kriminalac se zabio u Travničana i pao

Pogledajte hapšenje na Zelenoj pijaci: Kriminalac se zabio u Travničana i pao


U jutarnjim satima 2.6.2024. dogodilo se lišavanje slobode muškarca na Zelenoj pijaci u Travniku. Kako saznaje portal Crna-Hronika cijeli događaj desio se u 8:13 kada je muškarac nakon policijske potjere iskočio iz automobila i svoje bježanje nastavio kroz Zelenu pijacu.

Sve je počelo kada su pripadnici lokalne policijske stanice dobili dojavu o prisustvu kriminalca koji je već duže vrijeme bio na meti policije zbog niza kaznenih djela.

Međutim kako možemo vidjeti na video snimku, kriminalac je zapeo i zabio se u Travničana a njegov pad iskoristio je mladi pripadnik MUP-a SBK PS Travnik koji ga je odmah onesposobio i lišio slobode.

Mladi policajac uspio je nadmašiti kriminalca koristeći svoju fizičku spremnost i strateško razmišljanje. Brzom i odlučnom akcijom, savladao je osumnjičenog i priveo ga, unatoč opasnosti koju je situacija predstavljala.

Kako svjedoci tvrde za CH, kriminalac je prvo automobilom bježao od policije, a kada nije mogao nastaviti svoj put dalje sa vozilom odlučio je zaustaviti isto i trčeći se udaljio sa mjesta događaja.

Svjedoci događaja pohvalili su brzinu i profesionalizam policije. “Sve se odigralo tako brzo. Mladi policajac je reagirao kao pravi profesionalac” rekla je jedna od prodavačica na pijaci.

Osumnjičeni je priveden u lokalnu policijsku stanicu gdje je zadržan na daljnjem ispitivanju.

Ovaj događaj još jednom pokazuje važnost hrabrih i odlučnih pojedinaca u redovima policije koji svakodnevno rade na očuvanju sigurnosti građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija