Pogledajte kako izgleda kotlovnica u Studentskom domu na Bjelavama: “Niko je nije dirnuo 55 godina”

Studenti u Studentskim centrima Sarajevo godinama upozoravaju na loše uslove smještaja i kuhinje.

U utorak je to kulminiralo kada je njih stotinjak izašlo ispred Studentskog doma Bjelave zbog stanja u kojem se nalaze. I ranije su protestirali, pretežno u zimskom periodu, jer niske su temperature, vlaga u mnogim sobama, slabo grijanje, a topla voda je za mnoge misaona imenica, kažu nam.

Poručili su kako će ovog puta istrajati, ići do kraja, ako treba i ispred Vlade KS, ali i na ulice. Pored toga što vlast i rukovodstvo ne brine o njihovom zdravlju, pa su sobe pune vlage, prljavštine, stjenica, isti ne brinu ni za njihovu sigurnost.

Tokom naše posjete Studentskom domu Bjelave, ušli smo i u dio koji grije čitav dom. Bar bi trebao. Kotlovnica koja je napravljena davne 1969. godine i koja svako 30 godina zahtijeva restauraciju, a sada 55 godina kasnije ništa nije napravljeno. Sve je isto kao i 1969. godine. Studenti su govore nam zabrinuti za svoju sigurnost, jer kako navode, kotlovnica se nalazi tačno ispod restorana.

Ukoliko dođe do neke eksplozije za vrijeme obroka, pa svi će poginuti. To su zastrajele cijevi, zastarjele mašine koje datiraju od 1969. godine. Pod hitno je potrebna promjena. Sami pogledajte i procijenite u kakvom se stanju nalaze – rekao nam je jedan od studenata.

I ušli smo, provjerili i ono što studenti govore i na šta upozoravaju nije nimalo bezazleno. Velika vlaga, stare cijevi, stara mehanizacija koja prijeti studentima da u svakom trenutku može doći do velike tragedije, a tada će već biti kasno tražiti krivca piše Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79