Pogledajte kako u BiH kradu struju: Ilegalno se prikačili na stub ulične rasvjete

Pogledajte kako u BiH kradu struju: Ilegalno se prikačili na stub ulične rasvjete


Nije tajna da su u BiH mnogi nakon rata krali struju priključivanjem na javne rasvjete. Takvih je sve manje, ali ih još ima.

Posljednji slučaj nam dolazi iz Općine Foča u FBiH (Ustikolina).

Naime, slučaj je otkrio načelnik ove općine Mujo Sofradžija i sve objavio na svom Facebook profilu.

On je 5. marta morao pozvati policiju MUP-a BPK Goražde da interveniše, a nakon više pokušaja da se dođe do lica mjesta gdje se vrše nelegalne radnje.

“Od strane firme ‘Elektro Ado’ iz Sarajeva utvrđeno je da se na javnu uličnu rasvjetu na Cvilinskom mostu na strani mosta u Ustikolini nalazi priključak koji nije indefikovan kao javna rasvjeta Općine Foča u FBiH. Navedeni priključak stvarao je ogromne troškove i štetu Budžeta Općine”, napisao je Sofradžija.

POGLEDAJ GALERIJU

Općina je u više navrata pokušala ukloniti priključak, ali to nisu uspjeli do asistencije pripadnika MUP-a.

“Općina je bila spriječena od strane Suvada Bašića iako pomenuto lice nije pravno i formalno vlasnik zemljišta na kojem se nalazio sporni priključak. Nakon obavljenih radova konstatovano je da se neidentifikovani kabal koji je bio priključen na uličnu rasvjetu nalazio na stubu rasvjetnih tijela kojeg kontroliše Bašić Suvad, što je dokazano 5. marta, paljenjem rasvjete u toku izvođenja radova od strane Bašić Mirze koji je bio prisutan na licu mjesta”, dodao je Sofradžija.

“Sav dokazni materijal će biti predat tužilaštvu BPK-a kako na daljnje postupanje, kako bi se nadoknadila šteta načinjena budžetu Općine Foča FBiH kroz nelegalni priključak na uličnu rasvjetu”, zaključio je načelnik Sofradžija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija