Pogledajte kakva vozila će dobiti sarajevski specijalci

Objekat od preko 12.000 kvadrata, više od 200 parking mjesta, najsavremeniji operativni centar, sistem videonadzora na području kantona Sarajevo, borbena oklopna vozila, multifunkcionalni helikopter, specijalistička oprema i ono najvažnije, sposobni policajci, planovi su Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vozila sa visokim nivoom zaštite namijenjena su za potrebe specijalne policijske jedinice.

– Radi se o specijalnim blindiranim vozilima koji su namijenjeni za suzbijanje narušenog javnog reda i mira u većem obimo i rješavanje evetualnih kriznih situacija.

Ono što mogu imati na sebi od opreme u zavisnosti je od novca koji ulažete.

Osnovna njihova svrha je zaštita policijskih službenika na izvršavanju zadataka – kazao je Muhamed Hasanović, načelnik Sektora za policijsku podršku MUP-a KS za Hayat.

Kako kaže ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica u okviru ovogodišnjeg budžeta predviđeno je više od 20 miliona KM samo za kapitalna ulaganja u okviru MUP-a KS te se nada da će rezultovati nabavkom još dva oklopna vozila, a isporuka tri, naveo je, već je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79