Pogledajte snimak privođenja Elmedina Karišika

Foto: Hayat

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, čiju imovinu jutros ponovo pretresa policija u sklopu akcije “Start 2” privedeni su u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Karišik izveden iz luksuznog kompleksa “Tao House” u Čadordžinoj ulici u Starom Gradu.

Kako se nezvanično saznaje, osim imovine u njihovom vlasništvu, policija je jutros pretresla i objekte Lejle Begović, sestre bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo zasad je samo zvanično saopćeno da se vrše pretresi po nalogu Tužilaštva KS i naredbi kantonalnog Suda.

Sarajevska policija pretresla luksuzni stambeni objekat “Tao House”

Podsjetimo, u maju prošle godine, u sklopu akcije “Start” uhapšeni su tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid, Karišik, kao i sekretarka Općine Alma Destanović, te Mustafa Dedić i Emina Rogo.

Nakon hapšenja, Hadžibajrić stariji i Destanović su predati u nadležnost Tužilaštva KS, dok je Karišika i Hadžibajrića mlađeg preuzelo Tužilaštvo BiH.

U pritvoru je trenutno samo još Ibrahim Hadžibajrić, dok su ostali pušteni na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79