Pojačan inspekcijski nadzor: Kontrole apartmana i benzinskih pumpi

U skladu s zahtjevom Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara najavljuje pojačane inspekcijske nadzore tokom turističke sezone. Ovi nadzori obuhvataju fizičke i pravne osobe koje se bave iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta te poslovanjem benzinskih pumpi na području grada Mostara.

Nadzor će se provoditi u razdoblju od 8. jula do 31. avgusta ove godine, s ciljem provjere pridržavanja zakonskih propisa vezanih za iznajmljivanje smještajnih kapaciteta.

Koordinirane akcije nadzora provodit će se zajedno s tržno-turističkim inspektorima Inspektorata nadležnog Ministarstva HNK, te će trajati do 21. jula. Nakon tog datuma, inspektori Grada Mostara će nastaviti s neovisnim nadzorima, uz obvavezu redovnog izvještavanja nadležnog ministarstva do kraja avusta.

Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju navedene djelatnosti da pregledaju svoje poslovanje i usklade ga s važećim zakonodavstvom kako bi izbjegle eventualne sankcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79