Pojačana frekvencija vozila na putevima, duge kolone na prelazima

Danas je pojačan promet vozila i zabilježene su duge kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Kostajnica i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas od 11 do 12 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na dionici autoputa A-1 Visoko – Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač – Dubovsko i Donji Vakuf – Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče – Zenica (Golubinja), Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovo se obustavlja saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79