Pojačani inspekcijski nadzori uoči 28. SFF

Pojačani inspekcijski nadzori uoči 28. SFF


Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS Fahir Halilović, održao je danas sastanak sa prvim saradnicima radi usaglašavanja dogovora u vezi sa aktivnostima inspekcijskih organa koje se i ove godine realiziraju pojačanim intenzitetom za vrijeme održavanja SFF-a, od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Kako je kazao za portal “Avaza”, na današnjem sastanku je sačinjen plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, tržišno-turistički i inspektori rada.

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina kaže da su napravili. Radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno Odluci Vlade KS o produženju radnog vremena do 2 sata.

Javni gradski prijevoz

Kako je naveo, iz KUIP-a su uputili dopise i preduzećima RAD, PARK i GRAS, koje su pozvali da tokom festivalskih dana intenzivnije provode aktivnosti iz njihove redovne djelatnosti.

Očekuju se veće frekvencije putnika, zbog čega je GRAS-u upućen dopis da intenzivnije čisti stajališta javnog gradskog prijevoza, kao i sama vozila.

Također, KJKP PARK je, između ostalog, pozvano da intenzivira čišćenje i održavanje svih javnih zelenih površina. Preduzeću RAD je upućen dopis da intenzivira čišćenje i pranje javnih površina.

Vid doprinosa što uspješnijoj organizaciji

S ciljem neposredne zaštite komunalne čistoće na terenu, kako je kazao Halilović, oba preduzeća su pozvana da pojačaju kontrole komunalnih redara, posebno u večernjim i noćnim satima.

– Kao vid doprinosa što uspješnijoj organiziciji SFF-a kantonalni inspektori će i ove godine provoditi potrebne inspekcijske aktivnosti i kontrolu privrednih subjekata, s tim da će poseban fokus biti lokaliteti na kojima se održavaju programi SFF-a.

Napominjem da je glavni cilj navedenih kontrola podrška organizatorima SFF-a kako bi se obezbijedio što ugodniji festivalski ambijent svim učesnicima i gostima, kao i brojnim domaćim i stranim posjetiocima, zaljubljenicima filmske umjetnosti.

Iz tog razloga, na današnjem sastanku je dogovoreno da će inspektori u svim slučajevima, izuzev grubog kršenja zakonskih propisa, poduzimati preventivne i koretktivne mjere – pojasnio je za portal “Avaza” direktor Uprave Fahir Halilović.

Podsjetimo, 28. Sarajevo Film Festival se održava od 12. do 19. avgusta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija