Pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu za doček Nove godine

Istovremeno, obavještavaju građane koji će Novu godinu dočekati na otvorenom i koji budu ušli u sami prostor održavanja javne priredbe, da će biti detaljno kontrolirani i pregledani.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) sačinila je operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja javnog dočeka Nove 2019. godine ispred Vječne vatre u Sarajevu u noći 31. decembra 2018., odnosno 1. januara 2019. u organizaciji Grada Sarajeva.

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo, bit će pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi tako i u građanskim odjelima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Organizatoru javnog okupljanja – Gradskoj upravi Grada Sarajeva je od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo data saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Mula-Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Mehmeda Spahe, Dženetića čikma, Kaptol, Radićeva, Trampina, Kulovića, Reisa Džemaludina Čauševića, za održavanje novogodišnjeg koncerta u ulici Maršala Tita (ispred Vječne vatre).

S tim u vezi, organizator javnog okupljanja obavezan je upoznati javnost o izmjeni režima saobraćaja.

Iz MUP-a KS pozivaju građane koji se budu kretali u zonama izmijenjenog režima saobraćaja da slijede naredbe i upute policijskih službenika na licu mjesta.

Istovremeno, obavještavaju građane koji će Novu godinu dočekati na otvorenom i koji budu ušli u sami prostor održavanja javne priredbe da će biti detaljno kontrolirani i pregledani od policijskih službenika i redara te da neće biti dozvoljeno unošenje u prostor održavanja javne priredbe, petardi i pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, staklenih boca, limenki ili bilo kakvih oštrih ili tupih predmeta koji mogu nanijeti povredu drugom licu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koristi priliku da svim posjetiocima javnog dočeka Nove godine, građanima Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine poželi mirnu, sretnu i uspješnu 2019. godinu, saopćeno je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79