Pokazali smo ko je stvarni prijatelj: Radman ističe da je uloga Hrvatske bila presudna da BiH dobije kandidatski status za EU

Pokazali smo ko je stvarni prijatelj: Radman ističe da je uloga Hrvatske bila presudna da BiH dobije kandidatski status za EU


Hrvatski ministar inostranih poslova Gordan Grlić Radman istakao je da je uloga Zagreba bila ključna da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

Uloga Vlade Republike Hrvatske je bila presudna u dobivanju EU kandidatskog statusa za BiH – zauzimanjem na svim političkim nivoima u EU čime smo i jasno pokazali ko je stvarni prijatelj BiH – napisao je Grlić Radman danas na Twitteru.

Kako je dodao, sada je na BiH da nastavi s reformama i krene u ispunjavanje potrebnih kriterijuma.

  • Ipak to ne znači da smo odustali od potpunog vraćanja političkih prava Hrvatima koja im kao konstitutivnom narodu pripadaju slijedom Vašingtonskog sporazuma, Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma te Ustava BiH – zaključio je šef hrvatske diplomatije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija