Pokušali ukrasti taxi, nisu ga mogli upaliti pa ga gurali

U samom centru Prokuplja, malog sela u Srbiji, tokom noći se dogodio pokušaj krađe taksi vozila koje je kasnije pronađeno u blizini mjesta gdje je ukradeno.

Sigurnosne kamere su zabilježile trenutak kada su dvojica muškaraca i jedna žena pokušali odvući vozilo, ali su na kraju odustali jer nisu uspjeli upaliti motor.

Vozilo je nestalo dva sata nakon ponoći, kada je taksista završio svoju smjenu i parkirao ga na uobičajenom mjestu u centru grada, gdje se parkiraju i ostala taksi vozila.

Nepoznata grupa osoba je prišla vozilu, pri čemu je jedan od njih sjeo za upravljač škode oktavije, dok su druga dvojica pokušala gurati vozilo. Noviji model automobila očigledno se teško može upaliti bez ključa.

Krađa vozila nije prijavljena policiji sve do jutra, kada je taksista došao na svoju smjenu. Policija je brzo reagovala, pregledala sve ulice i pronašla vozilo parkirano u sporednoj ulici u centru Prokuplja.

Snimci sa sigurnosnih kamera u tom dijelu grada jasno su zabilježili trenutak kada su lopovi gurali vozilo do tog mjesta i, očigledno, kada su shvatili da ne mogu upaliti automobil, ostavili su ga tu i pobjegli.

Policija će sada koristiti snimke sa sigurnosnih kamera kako bi identifikovala lica uključena u ovaj pokušaj krađe i preduzela dalje korake u istrazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79