Pokušao likvidirati komšiju: Ispalio 16 metaka, tri pogodila žrtvu

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv banjalučanina Stefana Glavića zbog pokušaja ubistva njegovog komšije Dejana V., događaja koji se odigrao 9. januara ove godine.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, tereti Glavića za pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Glavić se tereti da je iz pištolja ispalio 16 metaka na Dejana V. nakon verbalne rasprave u mjestu Ljubačevo, zaseoku Eraci.

Prema navodima iz optužnice, Glavić je izvadio pištolj iz automobila “Tiguan” i zapucao na Dejana V. iz neposredne blizine, nanijevši mu teške povrede, uključujući prostrijelnu ranu lijeve nadlaktice i povredu grudnog koša.

Ključni detalji iz optužnice ukazuju da je Glavić pokušao nastaviti sa pucnjavom čak i kada je drugi svjedok pokušao da ga zaustavi, a nakon što je ispalio sve metke, odbacio je pištolj i pozvao policiju, izjavivši: “Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u mjestu Ljubačevo”.

Optužnica detaljno opisuje Glavićevu namjeru da nanese ozbiljne povrede Dejanu V., ističući da Glavić nije imao dozvolu za posjedovanje pištolja. On se suočava sa optužbama za pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79