CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
Pokušao ukrasti česmu

Pokušao ukrasti česmu


Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stevana I. (61) koji je u Belom Potoku 8. aprila 2023. godine, zbog pokušaja ubistva i nanošenja tjelesnih povreda.

Kako se navodi, optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da je u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed stanja afekta bijesa visokog intenziteta i prisutnog posttraumatskog stresnog poremećaja, pokušao da liši života N.P, teško fizički povrijedio I.L, a M.I. nanio lakše  povrede, istovremeno neovlašćeno noseći vatreno oružje i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela: Ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelima “teška tjelesna povreda”, “lakša tjelesna povreda”, kao i “nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija”.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Nakon što je N.P, kako se sumnja, u gepek svog vozila “audi A4” stavio dio betonske ukrasne česme koja se nalazila izložena pored puta, zajedno sa drugim proizvodima Udruženja asocijacija vojnih veterana i ratnih vojnih invalida Srbije, Stevan I, koji je sjedio u neposrednoj blizini i čuvao izložbeni prostor, prišao mu je i zadao mu kosijerom (motkom sa oštrim zakrivljenim metalnim vrhom) udarac u predjelu glave, usljed čega je oštećeni pao na beton i zadobio tešku tjelesnu povredu.

Nakon toga su I.L. I M.I. prišli okrivljenom, kojem je I.L. uspio da oduzme i odbaci kosijer.

Potom je Stevan I. udaljavajući se sa lica mjesta iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećenih I.L. I M.I. koji su krenuli za njim, usljed čega je I.L. zadobio ukupno četiri rane po nogama, dok je oštećeni M.I. zadobio lakšu tjelesnu povredu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija