Policajac Denis Madeško prijetio komandiru Sadiku Eći

Policajac Denis Madeško prijetio komandiru Sadiku Eći


Skupština i Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuju upućene prijetnje predsjedniku Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadiku Eći i daju mu punu podršku u daljnjem radu. Ećo je i komandir Policijske stanice Dobrinja.

Navode da je nedopustivo ponašanje pojedinaca, a pogotovu policijskog službenika, koji bi trebao biti primjer u provođenju zakona i raditi na zaštiti građana i njihove imovine.

– Bez obzira na upućene prijetnje, to neće spriječiti da Sindikat policije KS nastavi s demokratskim radom (a ne prijetnjama i ucjenama) i postizanjem uspjeha u svom radu na poboljšanju radno-pravnog, materijalnog i drugog položaja naših članova – navode.

Podsjećamo, Eći je prijetnje uputio policijski službenik iz Trnova. Riječ je, kako piše Avaz o Denisu Madeški. Protiv njega će Uprava policije podnijeti izvještaj o počinjenju krivičnog djela Tužilaštvu BiH.

Madeško je Eći prijetnje uputio preksinoć, pozivom na mobitel.

–  Ećimire jesi li ti još uvijek predsjednik Sindikata policije. Bolje ti je da to što prije napustiš. Bolje je za tebe i tvoj život da to što prije napustiš – navedeno je u pozivu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija