Policajac Igor koji je priveden pa pušten na slobodu objavio pjesmu: “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”

Policajac Igor koji je priveden pa pušten na slobodu objavio pjesmu: “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”


Osnovni sud Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora policijskim službenicima Igor Ristiću (49) i Semirom Deniću (48), koji su prije dva dana uhapšeni u nastavku operativno-policijske akcije “Dama”.

Umjesto pritvora koji je predložen uslijed bojazni da bi utjecajem na svjedoke mogli ometati krivični postupak, sud je osumnjičenima izrekao mjeru zabrane sastajanja sa svjedocima, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

U međuvremenu, istražne aktivnosti proširene su i na Igora Ristića, njenog oca, kao i na Semira Denića, policijske službenike Policije Brčko distrikta BiH koji su zatim, prije dva dana, uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Pošto su sprovedeni pred tužioca i ispitani u ovoj instituciji, Tužilaštvo Distrikta je za njih, također, predložilo određivanje pritvora, što je Osnovni sud Brčko Distrikta odbio izrekavši im mjeru zabrane sastajanja sa svjedocima. Cijeneći da se ovom blažom mjerom ne mogu postići ciljevi uspješnog vođenja krivičnog postupka, Tužilaštvo će na ovu sudsku odluku izjaviti žalbu, navodi se u saopćenju.

Na društvenoj mreži objavio je fotografiju sa pjesmom: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine i poslao poruku nakon što je pušten na slobodu.

 

Igor Ristić zajedno sa kolegom Semirom Denićem omogućavao kćerki Ivani da nesmetano prodaje drogu

Ristića i Denića sumnjiči se da su 2022. i 2023. godine, znajući da se Ahmed Todorov i Ristićeva kćerka Ivana Ristić, koja je dan ranije uhapšena u okviru iste akcije, bave neovlaštenim prometom opojnih droga, iskoristili službeni položaj kako bi im pribavili korist.

Sumnja se da su njih dvojica u više navrata zahtijevali i primili novac da ne poduzmu službene radnje otkrivanja i gonjenja osoba koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga, propisane Zakonom o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

Policijski službenici Igor Ristić i Semir Denić privedeni: Šef ih odmah suspendovao!

 

Kako se navodi u tužilačkom prijedlogu za određivanje pritvora, oni su pribavljali korist Ivana Ristić i Ahmed Todorov u vidu omogućavanja nesmetane prodaje opojnih droga, osiguravanja povoljnijeg položaja u krivičnim postupcima za Ivane Ristić, ali i u vidu stvaranja uvjerenja kod konzumenata i prodavača opojnih droga da ona ima zaštitu policijskih službenika i da može ostvariti efektivnu kontrolu nad njihovim postupcima.

Iz Tužilaštva podsjećaju kako se protiv Ristićeve kćerke Ivane Ristić i većeg broja osoba, duže vrijeme intenzivno sprovode istražne aktivnosti koje su nastavljene 16. januara izvođenjem operativne akcije kodnog naziva “Dama” i hapšenjem većeg broja osoba.

Sumnja se da je ona s ciljem stjecanja finansijske koristi organizirala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prijevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji opojnih droga cannabis sativa l, amfetamin speed i MDMA extasy.

Tako organizirana grupa na području distrikta Brčko djelovala je od januara prošle godine do izvođenja ove akcije, neovlašteno prodajući više od dva kilograma marihuane, više od pet kilograma amfetamina i neutvrđenu količinu tableta MDMA extasy.

Ivana Ristić je zajedno s nekoliko pripadnika ove grupe uhapšena, a na prijedlog Tužilaštva jučer joj je određen pritvor od jednog mjeseca zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U BiH pala opasna dilerka (25), imala je svoju kriminalnu grupu za koju su radili i policajci

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija