Policajac Miloš Grahovac izmislio da je otet i opljačkan. Sada je dobio otkaz

Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinje ostao je bez posla u MUP-u RS-a nakon što je protiv njega okončan disciplinski postupak zbog ponašanja koje narušava ugled MUP-a.

On je prošle godine fingirao otmicu, tvrdeći da je kidnapovan i opljačkan.

“Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak MUP-a RS-a okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika M. G. Izrečena mu je mjera prekida radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti – ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled ministarstva”, saopćeno je iz policije.

Grahovac je radio kao policajac, a 30. maja prošle godine prijavljeno je da su ga otele četiri nepoznate osobe i da su mu uzeli oko 3.000 maraka.

Četiri dana da je tražilo na stotine ljudi i policajaca, a nađen je vezan, da bi se istragom utvrdilo da je sve inscenirao.

Priča je od samog početka bila “nategnuta”, naročito nakon što je Grahovac pronađen na lokaciji koju su prethodno pretražile ekipe koje su za njim tragale.

Protiv njega se, inače, vodi sudski postupak, a osumnjičen je za stavljanje lažnog novca u opticaj.

Zbog toga je, ranije suspendovan sa mjesta policijskog službenika u PS Nevesinje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79