Policija iz Austrije traga za Srđanom: Napravio milionsku štetu u EU

Policija iz Austrije traga za Srđanom: Napravio milionsku štetu u EU


Austrijska policija traži organizatora krađe za kojeg se tvrdi da je prouzročio milionsku štetu u Austriji, Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj i Italiji od 2017.

Policija tvrdi da se radi o izvjesnom ‘Srđanu’, ali nije posve jasno je li osumnjičini uistinu nosi to ime ili se radi o alijasu, odnosno nadimaku. Bilo kako bilo, dvojica Srđanovih pomagača su privedeni. Nisu odali podatke svog šefa, izvijestila je u petak izvršna vlast.

Muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je Austrijanac balkanskih korijena, navodno je s pomagačima iz svog klana kontaktirao s privatnim osobama i firmama, glumio namjeru kupnje luksuzne robe i na kraju predavao krivotvoreni novac. Istražitelji Državne kriminalističke policije Beča locirali su i uhitili dva osumnjičena saučesnika. Već su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, ali “Srđana” nisu odali.

Zbog toga, kako se navodi iz policije, traži se pomoć građana.

Odgovarajuće informacije (također anonimne) mogu se dostaviti uredu Državne kriminalističke policije Beča, ispostava Centar istok, na telefonski broj 01-31310 lokal 62510 ili 62800 piše GPM


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija