Policija lišila slobode muškarca zbog prijetnji na Facebook komentarima

Policijska stanica Trebinje danas je postupila po prijavi lica u kojoj se navodi da je lice inicijala G.A. na Facebboku, ispod teksta sa naslovom „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ napisalo komentar koji je kod prijavioca izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su nakon zaprimanja prijave lišili slobode lice inicijala G.A. i izvršili pretres stana koji koristi, kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona.

O prijavi je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“, te je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Gligoru Aleksiću koji je i ranije bio osumnjičen za prijetnje. Ovoga puta, Aleksić je prijetio gradonačelniku Mirku Ćuriću, generalnom direktoru ERS-a Luki Petroviću, načelniku Policijske uprave Trebinje Siniši Laketi, privredniku Bratislavu Pidžuli, narodnom psolaniku Iliji Tamindžiji i savjetniku ministra Staše Košarca Žarku Laketi.

Aleksić je u komentaru, između ostalog, napisao: „Je*aću vam mrtve majke lopovske. Dobro znaju i Luka i Miko da imaju još malo života. Neću vas puno mučiti, nisam monstrum. Kunem se, ubiću vas muški, sve vam je*em što imate od A do Š“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79