Policija MUP-a TK pronašla puškomitraljez, municiju, 4 pakovanja droge i džoint

Policija MUP-a TK pronašla puškomitraljez, municiju, 4 pakovanja droge i džoint


Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a izvršili su pretresanje na više lokaciju na području Tuzlanskog kantona i tom prilikom pronašli drogu i oružje.

Oni su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 23. i 24.10.2023.godine, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Kladanj, Lukavac, Gračanica i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: puškomitraljez M 53 kalibra 7,9 mm sa pripadajućim redenikom i 135 komada municije, 4 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, 1 tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija