Policija MUP KS u 2024. godini oduzela  69 vozila od uličnih trkača

Policija MUP KS u 2024. godini oduzela 69 vozila od uličnih trkača


U prva tri mjeseca ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oduzelo je 69 motornih vozila od tzv. uličnih trkača, koji su višestruki povratnici u kršenju Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica istaknuo je na sjednici Vlade da su u tom periodu izdata 634 prekršajna naloga kao dio napora za suzbijanje bahate vožnje i smanjenje rizika u javnom prometu.

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine, policija je uručila 2.189 prekršajnih naloga.

U redovnim aktivnostima tokom prvog kvartala 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pregledali su ukupno 54.608 vozila i vozača.

Ove pojačane kontrole dovele su do izdavanja 577 prekršajnih naloga i zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Ministar Katica naglasio je da se intenzivne mjere nastavljaju kako bi se povećala sigurnost na cestama Kantona Sarajevo i smanjila nesmotrena vožnja koja ugrožava javni promet.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija