Policija o incidentu kod Karlovca: ‘Nije došlo do napada na konduktera‘

Policija o incidentu kod Karlovca: ‘Nije došlo do napada na konduktera‘


Skupina migranata u subotu nije pravila incidente ni u vozu niti na željezničkoj stanici u Plaškom kraj Karlovca, čak, njima je učinjena nepravda jer im osoblje HŽ-a nije željelo prodati karte za voz, iako su imali novac za karte i imali legalizirani boravak u RH.

Kažu da su policijski službenici u subotu 16. septembra postupali po dojavi na željezničkom kolodvoru Plaški, odnosno u vozu broj 522 koji ide na relaciji Split-Zagreb, a koji je stigao na navedeni željeznički kolodvor u 19.22 sati.

– Postupanjem policijskih službenika utvrđeno je da je rečenim vlakom iz željezničkog kolodvora Plaški namjeravalo otputovati i 20 stranih državljana koji su ranije izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom, a koji su na ostvarenje svoga zahtjeva nakon što su registrirani, upućeni u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu. Osobe u tome statusu imaju pravo slobode kretanja dok traje postupak, objašnjavaju iz PU karlovačke.

Strani državljani su posjedovali novčana sredstva za kupovinu voznih karata, a osoblje voza im nije dozvolilo putovanje zbog njihove sumnje da se radi o nezakonitim migrantima zbog čega je na kraju zatraženo postupanje policijskih službenika.

– Vlak broj 522 nastavio je vožnju u smjeru Zagreba, dok su strani državljani ostali boraviti na području mjesta Plaški dok su provjeravane činjenice navedenog događaja i dokumenti koje su posjedovali te su po završenoj provjeri upućeni na daljnje postupanje sukladno izdanoj potvrdi o namjeri za međunarodnom zaštitom. Tijekom postupanja nisu zabilježena protupravna ponašanja u smislu ugrožavanja sigurnosti i imovine, osoblja i infrastrukture HŽ-a, odnosno nije došlo niti do napada na konduktera niti njegovog nasilnog izbacivanja iz vlaka, niti do činjenja prekršaja ili kaznenih djela, govore nam u policiji.

Kažu da su na tom području policajci PP Ogulin prisutni konstantno 24 sata na dan, gdje obavljaju svoje zakonom propisane policijske poslove i ovlasti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija