Policija prilikom rutinske kontrole otkrila ilegalno naoružanje

Foto: PU

Policija u Šavniku je juče obavila rutinsku kontrolu saobraćaja koja je rezultirala otkrićem ilegalnog posjedovanja oružja kod tri osobe.

Iz vozila kotorskih registarskih oznaka, vođenog od strane G.B. (37) iz Kotora, zaplijenjen je lovački karabin marke “Bergara”, uz čak 37 komada puščane bojeve municije.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” – Stanice policije Šavnik su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolisali vozilo kotorskih registarskih oznaka kojim je upravljao G.B. (37) iz Kotora. Tokom kontrole pronađen je lovački karabin marke „Bergara“ sa 37 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu”, saopštila je Uprava policije.

U nastavku kontrole, policija je zaustavila vozilo s bjelopoljskim registarskim oznakama.

Vozač, C.D. iz Budve (53), imao je u svom posjedu lovački karabin “Rossler Titan”, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.M. (43) iz Podgorice, koji je posjedovao lovački karabin marke “Remington” i “Sako”, zajedno s pripadajućom municijom.

Takođe, daljom kontrolom saobraćaja, policija je u Šavniku kontrolisala i vozilo bjelopoljskih registarskih oznaka kojim je upravljao C.D. iz Budve (53) dok se na mjestu suvozača nalazioM.M. (43) iz Podgorice. Kod C.D. pronađen je lovački karabin “Rossler Titan” kao i lovački karabin marke “Remington” sa 19 komada puščane bojeve municije, dok je kod M.M pronađen lovački karabin marke „Sako“ i 10 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu”, istakli su iz policije.

Svi predmeti su zaplijenjeni, a nadležni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima je obaviješten o slučaju.

Naložene su daljnje istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti, a spisi predmeta su dostavljeni na ocjenu i mišljenje tužiocu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79