Policija privela lopova koji je krao motorne pile, ručne cirkulare kao i alat

Policija privela lopova koji je krao motorne pile, ručne cirkulare kao i alat


Policijski službenici zaprimili su prijavu od vlasnika kuće koja se nalazi u mjestu Bare općina Busovača da im je neko ukrao motornu pilu, ručni cirkular kao i razni ručni alaz iz porodičnog objekta.

Brzom intervencijom policijskih snaga MUP-a SBK lišen slobode je 39-godišnjeg muškarac koji je od ranije poznat organima reda i mira piše Crna-Hronika.

Policijski službenici PS Busovača uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području Busovače. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je provala u porodičnu kuću koja se nalazi u mjestu Bare, općina Busovača, u vlasništvu V.K.

Tom prilikom iz kuće je u ukradena jedna motorna pila, jedan ručni cirkular, kao i razni ručni alati.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je izvršilac predmetnog krivičnog djela M.I. rođen 1984.godine iz Busovače.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnog krivičnog djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija