Policija u Kalesiji oduzeli 7960 komada pirotehničkih sredstava

Policijski službenici PU/PS Kalesija u petak 23. decebra su shodno sačinjenom operativnom planu pojačanih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika i prikupljenim saznanjima, pronašli veću količinu pirotehničkih sredstava u prodajnom objektu vlasništvo E.H. (360 paketa različitih pirotehničkih sredstava u ukupnoj količini od oko 7960 komada).

Pronađena pirotehnička sredstva su oduzeta, a dalje mjere poduzimaju službenici PS Kalesija, shodno odredbama Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, te će protiv E.H. biti pokrenut prekršajni postupak.

Inače, riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika, koje su usmjerene na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, sprečavanje izvršenja krivičnih djela i pojačane kontrole saobraćaja u cilju efikasnije zaštite građana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79