Policija u Zenici privela je nekoliko osoba zbog sumnje u posjedovanje opojnih droga

Tokom akcija provedenih 8. maja 2024. godine, zaplijenjene su različite vrste opojnih droga, a osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama.

Policijski službenici Policijske stanice Centar, u ulici Odmut 7C, priveli su Š.H. iz Zenice, rođenog 2006. godine, zbog sumnje u krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Kod osumnjičenog je pronađen paket biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,30 grama, kao i jedan paket praškaste materije težine 0,45 grama, koja također asocira na opojnu drogu.

Istog dana, u 19:15 sati u ulici Potok, policijski službenici su priveli F.T., rođenog 2005. godine iz Zenice, zbog istog krivičnog djela. Prilikom pregleda kod osumnjičenog su pronađena dva paketa biljne materije težine 1,85 grama, za koju se sumnja da je opojna droga.

Ranije tog dana, u 13:20 sati, u ulici Crkvice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice priveli su I.D. iz Zenice, rođenog 1985. godine, zbog krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Kod osumnjičenog je pronađen paket biljne materije težine 0,60 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Sve materije su zaplijenjena, a osumnjičeni su lišeni slobode i zadržani u policijskim prostorijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79