Policajac Selmir ranio kolegu Omera: “Brutalno pretukli braću Dejana i Bojana zbog toga”

Policajac Selmir ranio kolegu Omera: “Brutalno pretukli braću Dejana i Bojana zbog toga”


Na području Gradačca 14.10.2022. godine došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je povrijeđen jedan policijski službenik.

– Pacijent inicijala J.O. hospitaliziran u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda, dijagnostika i dalje u toku – saopćila je glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Kako je saopćeno medijima iz Uprave policije MUP-a TK na području Gradačca prilikom vršenja službenih poslova i zadataka kriminalno aktivne osobe otvorile su vatru u pravcu policijskih službenika. Međutim istina je malo drugačija jer se cijeli slučaj pokušava zataškati piše Crna-Hronika

Ko je pokušao zataškati slučaj: “Izranjavala se dvojica policajaca u Gradačcu?”

Šta se desilo kobnog petka 14.10.2022. godine?

Policijski službenici PS Gradačac su izvršili akciju na lokalitetu Gradačca. Braća Dejan i Bojan Marković koji su zatečeni u kriminalnim radnjama, pokušali su pobjeći od policijskih službenika Omera Jahića i Selmira Kurbašića. Policijska akcija desila se u mjestu Avramovina u blizini Gradačca, zbog sadnje indijske konoplje.

Kako je policijski službenik Omer Jahić radnjen?

“Kada su napravili zasjedu policajac Omer Jahić je krenuo da poprska suzavcom osumljičene ali vjetar je vratio suzavac njemu u oči, krenuo je bježat i pao na kolegu Kurbašić Selmir-a koji je bio u rupi i držao pištolj repetiran i mu opalio u prsa.

Nakon toga su uhvatili osumljičene i pretukli skoro do smrti, tjerali ih da priznaju da su oni pucali na policajca i ranili ga kako bi cijeli slučaj zataškali i optužili uhapšene.” – izjavio je izvor istrage za portal Crna-Hronika.

Inspektor Damir Kukuruzović je rukovodio akciju i nije ispoštovao protokole iste institucije jer je trebao zvati Specijalnu jedinicu za podršku MUPa- TK, a zašto to nije uradio, još uvijek ne znamo.

Naravno pošto je to teško krivično djelo na teren izlazi tužilac, provodi istragu zove unutarnju kontrolu, radi parafinske rukavice svim policajcima, oduzima službene uniforme i pištolje koje šalje na vještačenje. Ostali rade bez službenog oružja jer su pištolji na vještačenju.

Nesretan slučaj. Kolega kolegu ranio.

Nakon ranjavanja, saopšteno je da su mladići koji su lišeni slobode ranili policijskog službenika. Ta informacija izazvala je gnijev kod drugih kolega koje su nanijeli teške tjelesne povrede mladićima u pritvoru.

“Prebiju osumljičene koji su zasadili stabljike marihusne, prebiju ih iz bijesa i pokušaju njima napakovat da su oni ranili policajca. Pretukli su momke samo da priznaju da su oni pucali, a nisu imali dodira sa oružjem nit su imali svoje oružje. Starijem je nagnječena lobanja i ima hematom na mozgu. Nažalost sad trese glavom ima trajne posljedice poslije policijskog prebijanja” – izjavio je izvor istrage za portal Crna-Hronika.

Kako doznajemo porodica pretučenih mladića najavili su tužbu protiv odgovornih osoba ali i protiv cijele PS u Gradačcu MUP-a TK zbog nanošenja teških tjelesnih povreda zbog kojih ni dan danas povrijeđeni mladići ne mogu samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti.

Uskoro više informacija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija