Policijska akcija u Sarajevu – Pronađeno 20 kilograma droge

Policijska akcija u Sarajevu – Pronađeno 20 kilograma droge


Sanel Karšić (37), u čijem stanu je pronašeno 20. kilograma narkotika, sada je iza rešetaka, budući da mu je određen jednomjesečni pritvor.

Prema dostupnim informacijama, policijska akcija je provedena pod strogim nadzorom tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu.

Tokom pretresa stana i putničkih vozila koja koristi Sanel Karšić, otkriveno je čak 11 PVC paketa sadržaja bijele tvari koja asocira na drogu “speed”, ukupne bruto mase od oko 11,206 kilograma, kao i 8 PVC paketa s istom tvari težine 8,069 kilograma. Među zapljenjenim drogama bila je i PVC kesa s oko 1,5 kilograma smeđe tvari koja asocira na opojnu drogu “heroin”.

Policija je oduzela i dijelove automobila BMW, za koji se pretpostavlja da su bili povezani s distribucijom narkotika. Osim toga, zaplijenjeni su i paketići drugih opojnih tvari, poput marihuane, čija ukupna bruto masa iznosi oko 510 grama.

Ukupna ulična vrijednost pronađenih narkotika procijenjena je na 700.000 KM, što pokazuje da je ovaj slučaj imao snažan utjecaj na ilegalno tržište droge u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija