Policijska akcija u Živinicama: Uhapšeno pet razbojnika, zaplijenjeno oružje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana na području Živinica (kojom prilikom su NN počinioci uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili 4 krivična djela Razbojništvo, nad uposlenicima sportskih kladionica i benzinske pumpe), došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela mogu dovesti I.A., rođen 1999.godine, I.P., rođen 1998.godine, M.S., rođen 2002.godine, H.O., rođen 2001.godine i S.B., rođen 2001.godine, svi nastanjeni na području Živinica.

Takođe, pronađena su i privremeno oduzeta 2 startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će danas (13.02.2021.godine), uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 4 krivična djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79