Policijski službenici KS zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača

Nastavljajući aktivnosti u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal i borbu protiv korupcije, Sektora kriminalističke policije, dana 23. godine 2023.godine proveli su akciju kodnog naziva ‘Sparta’.

Tom prilikom, po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na više lokacija, na području Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, a koje koriste lica osumnjičena za izvršenje krivičnih djela iz člana 383. (Zloupotreba polažaja ili ovlaštenja) i 380. (Primanje dara i drugih oblika koristi) KZ F BiH.

Slobode su lišeni pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo:

  1. E.V., rođen 1967.godine
  2. M.K., rođen 1975.godine
  3. M.T., rođen 1994.godine.

“Ova tri lica koja su lišena slobode predata su u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da se radi o Edinu Velagiću, Muniru Kamenici i Melvisu Tatarinu.

Uhapšeni policajci sumnjiče se da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da su im rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana.

Tako su pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili.

Također se sumnjiče da su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, bez da su uplaćivali u budžet Kantona Sarajevo.

Uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79