Političar iz Sarajeva odrekao se stana u korist nekog drugog lica

Političar iz Sarajeva odrekao se stana u korist nekog drugog lica


Srđan Srdić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Sarajevo podijelo je nevjerovatnu vijest na svom Facebook profilu.

Kao što svaki svaki stanovnik Općine Novo Sarajevo ima pravo da se prijavi na konkurs o rješavanju stambenoh pitanja odnosno konkurs o zakupu stanova koji su u vlasništvu Općine Novo Sarajevo. Od jedanaest kategorija, on je ispunjavao uslov po kategoriji neriješeno stambeno pitanje. Trebao je dobiti stan, ali neće. Odustao je. – piše Crna-Hronika.

I Srđanova logoraška iskaznica smeta: “Bio sam u logoru jer gospodo moja niste se vi skrivali od Batka koji je i nas tražio”

“Odustao sam od općinostg stana u korist narednog sa liste”

Danas sam na protokol Općine Novo Sarajevo predao izjavu da se odričem stana koji bi po svemu sudeći trebao dobiti, iako još uvijek nije objavljen konačni spisak. Neko će reći da sam lud, da nisam normalan, te ko bi se danas odrekao stana!? Razmislio sam i zaista ne želim da neko radi mene zaplače! Ima prečih, slažem se! – počinje svoju izjavu sarajevski političar Srđan Srdić.

Oprostite mi nisam uradio ništa mimo zakona i odluke i stanovi nisu za socijalnu kategoriju, već je to samo jedna od 11 kategorija koje imaju pravo da konkurišu! Ja sam se prijavio pod kategorijom da nemam riješeno stambeno pitanje!  Na ovaj način ne štitim sebe i svoju porodicu, jer zbog njih sam se i prijavio na ovaj poziv, već štitim druge aplikante! Politika se opet umiješala i konkurs o zakupu stanova koji je raspisan u Novembru prošle godine još uvijek nije sproveden!

Da ne bi bilo da radi Srđana, medijskog spina i politike, četrnaest porodica ne dobije svoj krov nad glavom, ja se povlačim i očekujem da ovo završite u narednih 7 do 10 dana! Ponavljam, ne želim da me plaćeni mediji u javnosti predstavljaju kao nekog ko uzima siromašnim i daje bogatim, prekidam ovu agoniju! Da vidim za šta ćete me sada prozivati?

Obećao sam raditi za građane, griješim i ja, živo sam biće, ali bitno je priznati i nastaviti dalje! Hvala svima koji me podržavate i bodrite, neće me pokvariti✌️ – zaključio je na kraju Srđan Srdić na svom Facebook-u.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija