Političari žele nabavkom novih vozila smanjiti troškovi održavanja starih vozila

Narodna skupština Republike Srpske raspisala je juče tender za nabavku dva nova vozila, čija je procijenjena vrijednost 128.000 КM bez PDV.

Rok za predaju ponuda za javnu nabavku putničkih motornih vozila ističe 16. januara 2024. godine u 11 časova.

Kako su objasnili u Narodnoj skupštini RS, nabavka dva nova vozila neophodna je zbog dotrajalosti, starosti i velikih troškova popravki putničkih vozila sa pređenom velikom kilometražom, a koja se svakodnevno koriste za potrebe Službe Narodne skupštine Republike Srpske.

– Cilj je da se nabavkom novih putničkih vozila smanje troškovi održavanja dotrajalih vozila. Automobili koji se ovom nabavkom zamjenjuju zbog dotrajalosti i pređene velike kilometraže biće ponuđeni na prodaju na licitaciji, a novac uplaćen u Budžet Republike Srpske – naveli su u parlamentu Srpske.

Ništa ovo ne bi bilo čudno da Narodna skupština RS već nije obnavljala svoj vozni park i prije godinu dana.

Naime, Narodna skupština RS je i u novembru 2022. godine, istog dana kada je održana konstitutivna sjednica parlamenta, raspisala tender za nabavku pet vozila vrijedan 249.900 KM bez PDV, što je u prosjeku oko 50.000 KM po jednom vozilu piše Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79