Polomili su me i ukrali oko 50.000 eura

Opljačkani starac Ostoja Milaković (81) iz Kmećana, kod Banjaluke, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu da su mu razbojnici odnijeli oko 50.000 eura, kao i pet miliona starih jugoslovenskih dinara kada su ga krajem prošle godine napali u snu, vezali telefonskim kablom i polomili mu vilicu.

Na suđenju optuženom Predragu Ivanoviću (26) iz Užica, Milaković je danas svjedočio iz posebne prostorije putem video-linka jer zbog trauma koje je preživio nije bio u stanju da bude u sudnici sa svojim napadačem.

loading...

U ovom razbojništvu, koje se dogodilo 6. decembra prošle godine, učestvovali su tada maloljetni Milija Božić i Lazar Perica (25), takođe iz Užica, a protiv njih je proces razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

Starac je ispričao da se ne sjeća svega jer su ga razbojnici atakovali na spavanju, a kada se osvijestio bio je na podu.

“Bio sam polomljen – ruke su mi bile vezane, vilica polomljena, a obraz probušen”, kaže Milaković, koji nije vidio osobe koje su mu to uradile. U pomoć je pozvao komšije koji su pozvali policiju. Ispričao je da su mu razbojnici sve polupali, oštetili vrata i iz tašne u kojoj je imao 95 novčanica od po 500 eura uzeli novac, kao i satove pokojnog oca i supruge te testament i ugovore i zatražio je da se to vrati.

“Jedan inspektor kada je vidio krv rekao je: ‘Ovdje nije čovjek likvidiran, već izgleda kao da je zaklan vo'”, rekao je Milaković.

Prema riječima tužioca Žane Bojić, u istrazi oštećeni nije pominjao 95 novčanica od po 500 eura, ali je Milaković ostao pri tvrdnji da mu je taj novac oduzet prenose Nezavisne.

Vještak sudske medicine Zoran Obradović utvrdio je da se na dva duksa i pantalonama oduzetim od optuženih nalazio DNK žrtve i optuženog Ivanovića. Prema optužnici muškarci su došli FIAT-om 500l, ušli u kuću, pretukli i vezali starca te uzeli 20 austrijskih šilinga i neutvrđen iznos kovanica i pobjegli.

Požar zahvatio fabriku namještaja u Bosanskoj Gradišci, šteta ogromna