Ponovo odgođen nastavak suđenja u predmetu “Respiratori”

Nastavak suđenja u predmetu “Respiratori”, koji je bio zakazan za sutra u Sudu Bosne i Hercegovine, ponovo je odgođen, potvrdila je za Faktor Marsela Bajramović, advokatica suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite FBiH Fahrudina Solaka, jednog od optuženih.

– Ročište je odgođeno za 2. juli. Ne znam zbog čega je odgođeno – dodala je Bajramović.

Radi se o predmetu u kojem su optuženi federalni premijer Fadil Novalić, Solak, zatim dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević te vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić.

Sudi im se zbog nabavke kineskih respiratora ACM 812A za 10,5 miliona KM, koje je za potrebe Federacije BiH u vrijeme pandemije koronavirusa nabavila Srebrena malina.

Ovo je drugi put da je ročište odgođeno. Nakon nastavka suđenja 4. juna, novo ročište je bilo zakazano za 16. juni, da bi bilo odgođeno za sutra, 25. juna. Na ročištu koje je odgođeno bilo je planirano da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nastavi sa izvođenjem materijalnih dokaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79