Popularni pjevači mamac za posjetioce: Ko će gradove na Balkanu uvesti u 2022.?

Popularni pjevači mamac za posjetioce: Ko će gradove na Balkanu uvesti u 2022.?


Ove godine brojni gradovi u regionu pripremaju spektakularne javne dočeke Nove godine, na kojima će nastupiti popularni pjevači iz cijele regije.

Ukoliko još ne znate gdje biste proveli najluđu noć u godini, možda će vam javni dočeci u regionu biti zanimljivi i privlačni. Novogodišnje praznike bh. građani sve češće koriste da otputuju na kraći odmor te da u novu godinu uđu na nekoj drugoj lokaciji, a novogodišnji koncerti su odlična prilika da se zaputite u susjedstvo.

S obzirom na to da prošle godine nije bilo javnih dočeka zbog koronavirusa, građani širom regiona ove godine neće ostati uskraćeni za proslave na trgovima.

Jelena Karleuša i Marija Šerifović u Beogradu

Grad Beograd i ove godine organizira javni doček Nove godine. On će biti održan ispred Skupštine Srbije, a nastupat će popularne srbijanske pjevačice.

Nedavno je potvrđeno da će Beograđane u 2022. godinu uvesti Marija Šerifović i Jelena Karleuša, kao i Sara Jo.

U Budvi će pjevati Gibonni, Merlin u Baru

Turistička organizacija Budve na glavnom gradskom trgu organizira javni doček Nove godine, a za novogodišnju noć nastupat će Zlatan Stipišić Gibonni. Budvanska publika će dan prije, 30. decembra, uživati u numerama hrvatske pjevačice Nine Badrić.

Još jedan crnogorski grad imati će javni doček Nove godine, a u Baru će nastupati regionalana zvijezda Dino Merlin. Na glavnom gradskom trgu u Baru, osim Merlina, publiku će za najluđu noć uveseljavati i Senidah.

U Kotoru će pjevati Zdravko Čolić

Još jedna regionalna zvijezda za Novu godinu će nastupati u Crnoj Gori. Građane i posjetioce Kotora u 2022. godinu uvest će Zdravko Čolić.

Glavni grad Hrvatske, prema svemu sudeći, neće imati javni doček Nove godine, ali nekoliko drugih hrvatskih gradova ipak će imati javni doček uz koncerte i vatromet.

Novogodišnja noć u Splitu uz TBF

Split je svojim građanima i posjetiteljima pripremio bogatu prazničnu ponudu. Tokom decembra u ovom dalmatinskom gradu odvijaju se brojini programi u sklopu adventa, a bit će organiziran i javni doček nove godine. Splićane i njihove goste u 2022. godinu uvest će popularni splitski bend TBF, a predgrupa će im biti irski pop bend Thrill Band.

Neno Belan nastupat će u Rijeci

Jedna od najljepših adventskih lokacija u hrvatskoj je grad Rijeka, koji je i ove godine priredio bogat program u centru grada. Također, u Rijeci će biti organiziran doček na otvorenom, a nastupat će Neno Belan i grupa Fiumens.

Domaći bendovi u Dubrovniku

Još jedan primorski grad organizirat će uzbudljiv program na otvorenom, a riječ je o Dubrovniku. U sklopu zimskog festivala bit će upriličen doček Nove godine, a nastupat će popularni hrvatski bendovi Vatra, na čelu s Ivanom Dečakom, te Silente. Za sve koji se odluče Novu godinu provesti na Dubrovniku, koktel majstori pripremat će specijalne koktele ispred Gradske kavane.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija