Pored pedijatrije u Sarajevu: Otvoreni duboki šaht danima prijeti mališanima

Pored pedijatrije u Sarajevu: Otvoreni duboki šaht danima prijeti mališanima


U samom centru Sarajeva, u naselju Šip strašna scena prijeti najmlađima. Otvoren šaht, smješten tik uz pedijatrijsku kliniku, predstavlja ozbiljnu prijetnju bezbjednosti mališana koji svakodnevno prolaze pored njega.

Začuđeni prolaznici svjedoče o potencijalno katastrofalnim posljedicama koje bi mogle zadesiti neopreznu djecu i roditelje. Mještani zabrinuti za bezbjednost svojih najmlađih, zahtjevaju hitnu reakciju nadležnih organa.

“Ovo je noćna mora! Moje dijete često dolazi ovdje na pregled, a sad moram da brinem hoće li pasti u otvor šahta. Gdje je bezbjednost naših mališana?”, izjavila je jedna zabrinuta majka koja je šetala sa svojim djetetom.

S jedne strane, već danima otvoren šaht prijeti mališanima koji nisu uvijek svjesni opasnosti, dok sa druge imaju roditelji koji stalno apeluju na ovaj problem. Ističu da zbog nepažnje bi djeca mogla pasti u otvor šahta, što bi moglo dovesti do strašnih povreda.

Mještani su izrazili nezadovoljstvo zbog same činjenice da je ovakav problem ostao neriješen i neobezbijeđen danima. Poručuju da bi djeca trebala imati siguran put do kuće, ali i pedijatrije, a ne da budu izložena ovakvim opasnostima.

U međuvremenu, apeluje se na roditelje da budu posebno oprezni i vode svoju djecu za ruku dok nadležni ne riješe ovaj ozbiljan sigurnosni problem. Također, pozivaju nadležne organe da redovno održavaju infrastrukturu kako bi se izbjegle slične situacije u budućnosti.

Očekuje se da će se nadlažen vlasti brzo angažirati i riješiti ovaj problem kako bi se osigurala sigurnost djece koja koriste put do pedijatrije u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija