Porezna uprava FBiH pokrenula brze kontrole: Otkriveno 45 radnika na crno

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine danas su pokrenuli brze kontrole na širem području FBiH s ciljem otkrivanja neprijavljenih radnika, provjere izdavanja fiskalnih računa, posjedovanja odobrenja za rad i fiskalnih uređaja, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Prema preliminarnim rezultatima, do 16 sati otkriveno je 45 radnika koji su radili na crno, 74 obveznika koji nisu izdavali račune, četiri obveznika koji nisu imali odobrenje za rad te pet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapečaćeno je 28 objekata, a izdano je 126 prekršajnih naloga s ukupno izrečenom minimalnom novčanom kaznom od 360.150 KM, istaknuto je iz Porezne uprave.

Naglašeno je da će akcije biti nastavljene i u narednim danima te su porezni obveznici pozvani da bez odlaganja isprave nepravilnosti u svom poslovanju kako bi izbjegli sankcije.

Ovakve kontrole imaju za cilj osigurati poštivanje propisa o radu i poreznim obavezama te sprečiti nelegalne radne prakse i izbjegavanje plaćanja poreza, čime se osigurava fer tržišno okruženje za sve poslovne subjekte.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79