Porodica Isak osniva novu političku stranku: “Formira se Snaga naroda”

Snaga naroda novi je politički subjekt u Bosni i Hercegovini, kazao je za Rezime Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH. U narednom periodu će, kazao je, ogranizovati svečanu ceremoniju povodom osnivanja.

„Ja sam jedan od osnivača“, kazao je Isak.

„Ja sam NES napustio prije dva mjeseca, prije nego su napustili parlamentarnu većinu u kojoj su bili. To što su se preko noći dogovorili i pomirili sa SDA – iako su mi skoro šest mjeseci govorili da ne mogu s njima, da se gledaju preko nišana – to je politička trgovina“.

O tome kako je njegova ruka bila presudna da glasa za oca u Vladi FBiH, Isak kaže kako bi volio da se uvede da se vidi kad je koji zastupnik pritisnuo taster.

Isak je objašnjavao i motive za podršku aktuelnoj većini i potvrdi Vlade FBiH – najveći je problem bio unutar NES-a: „Ja nisam napustio parlamentarnu većinu nego NES. Kazao sam da sam spreman za pregovore sa stranom koja će da napravi parlamentarnu većinu. Tri ministra su nedostajala u prošlom sazivu Vlade FBiH, neki su bili više na sudu nego na poslu. Mislim da je ovo odblokirana Vlada FBiH, već trideset dana gledamo da su svi ministri na terenu, da rade“.

Što se tiče Parlamenta FBiH i neodržavanja sjednica – istakao je kako su održavane komisije, kao i sastanak sa rukovodstvom Federacije…

„Većinu imamo – i ona je taman!“, izjavio je Isak.

U ovome ne bi bilo ništa posebno zanimljivo ili sporno da politički subjekt “Snaga naroda” već ne postoji!

Naime, Snagu naroda je prije desetak godina osnovao Aleksa Milojević iz Bijeljine, i ako je suditi prema zvaničnim informacijama CIK-a, ova stranka je još aktivna, dakle nije brisana iz registra.

Štaviše, na stranici CIK-a se za ovu stranku može pronaći nedavno objavljen finansijski izvještaj za cijelu 2022. godinu

Kako je vidljivo u dokumentu CIK-a pod nazivom “Pregled političkih stranaka koje su podnijele finansijske izvještaje za 2022.” , Snaga naroda je svoj finansijski izvještaj predala 4. aprila ove godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79