Porodica Nizame Hećimović pisala Rami Isaku da ponovo pokrenu istragu: Odgovora nema

Porodica Nizame Hećimović pisala Rami Isaku da ponovo pokrenu istragu: Odgovora nema


Tetka tragično nastradale Nizame Hećimović, Zijada Vuković – Pamuković, izražava ogorčenost zbog neodgovorenih pisama upućenih Rami Isaku, federalnom ministru unutrašnjih poslova.

Naime, Vuković – Pamuković je pisala ministru u februaru, nakon još jedne tragedije u Tuzli, tražeći da se ponovo pokrene istraga oko slučaja njezine sestrične.

Od 11. avgusta prošle godine, kada je Nizamu Hećimović monstruozno premlatio i ubio Nermin Sulejmanović, porodica se suočava s neizvjesnošću. Vuković – Pamuković tvrdi da je, uprkos višestrukim apelima, ministar Isak nije odgovorio na njezine molbe za novim pokretanjem istrage i otključavanjem mobitela ubice, što bi moglo razjasniti mnoge detalje slučaja.

“Nedopustivo je da ni nakon tolikog vremena nemamo odgovore na naša pitanja. Pisala sam ministru Isaku u vrijeme poslije ubojstva Amre Kahrimanović, no do danas nisam dobila nikakav odgovor. Osjećamo se potpuno napušteno i ne vjerujemo više nikome”, izjavila je Vuković – Pamuković.

Prošlo je gotovo godinu dana od monstruoznog zločina, a mobitel koji je koristio ubice Sulejmanovića i dalje nije otključan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija