Porodica Šaulić ne može da preuzme Šabanovo tijelo: Evo i zašto!

Porodica Šaulić ne može da preuzme Šabanovo tijelo: Evo i zašto!


Porodica Šaulić je sve vrijeme u šoku zbog velike tragedija, a pjevačeva djeca, kćerka Sanela i sin Mihajlo prvim letom uputili su se u Njemačku kako bi preuzeli tijelo nastradalog oca. Međutim, naišli su na ogromne komplikacije, a razlog je taj što još uvijek nije u potpunosti završen uviđaj.

Kako navodi izvor blizak porodici Šaulić, oni moraju da sačekaju da se cjelokupna procedura oko ovog slučaja završi.

– Sve je tako teško. U ovim tužnim trenucima ta procedura ti toliko odvuče pažnju, da ne stigneš ni da tuguješ. Minut po minut, sat po sat, stalno nešto završavaš, juriš i prođu tako dani. A s druge strane, na žalost, ova sitacija je toliko zakomplikovana zbog mjesta i načina na koji se desilo. Činjenica je da ne znaš ni kad možeš da ga preuzmeš, a kamoli nešto drugo. Sahrana se još uvijek ne zna, jer ništa ne zavisi od nas, nego od njemačke sudske medicine i njihovih pravnih zavrzlama.

 

Komplikacija je to što je Njemačka ovo tretira kao dvostruko ubistvo, moraju da imaju sve nalaze i sve papire, nalaz sa obdukcije, vještačenja, da bi tužilac mogao da izvede proces do kraja. Mi sad sjedimo negdje zaglavljeni u njemačkom pravnom sistemu, koji i ne poznajemo. U Njemačkoj je ovo slučaj visokog profila, svi njemački mediji su imali Šabana Šaulića na naslovnim stranama, tako da je to veliki pritisak javnosti, tako da i oni gledaju da ne naprave ni jednu grešku u koracima. – ispričao je za Espreso dobro obaviješten izvor koji je takođe veoma potresen zbog nesreće.

 

 

Vozač koji je izazvao udes u kojem je nastadao Šaban u pritvoru, a automobil nije njegov!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija