Porodilja umrla zbog komplikacija tokom donošenja četvrtog djeteta na svijet

U Zdravstvenom centru u Vranju obavljena je unutarnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Zdravstveni centar Vranje još uvijek nije izdao zvanično saopštenje o smrti porodilje koja je preminula prije nekoliko dana u porođajnoj sali nakon komplikacija nastalih tokom porođaja.

Porodilja X. A. (37), majka četvero djece, sahranjena je u petak u selu Ašane kod Preševa.

Porodica preminule porodilje, uprkos gubitku, “veoma je zahvalna liječnicima koji su uspjeli spasiti bebu”, rekao je za Telegraf.rs porodični prijatelj.

On dodaje da je pokojna X. A, koliko mu je poznato, imala srčane probleme.

“Koliko sam ja upoznat, imala je navodno neke zdravstvene probleme. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vrijeme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog, ali uslijed problema nisu mogli spasiti njen život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da navodno nemaju primjedbe na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su liječnici ipak uspjeli spasiti dijete”, rekao je ovaj čovjek iz okoline Preševa.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedjelju trebalo biti saslušan doktor Veličković.

Zatražena je obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju obavljena je unutarnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija. Očekuju se rezultati, a o svemu je obaviješteno Ministarstvo zdravlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79