Porodilje u Cazinu u USK nezadovoljne zbog kašnjenja naknade: Sramota za grad i političare

Porodilje u Unsko-sanskom kantonu, posebno u Cazinu, suočavaju se s dugim čekanjima na isplate porodiljskih naknada, što izaziva nezadovoljstvo i frustraciju među majkama koje ovise o tim primanjima za uzdržavanje svoje djece.

Jedna od porodilja, koja je željela ostati anonimna, izrazila je svoje nezadovoljstvo putem anonimne objave.

Navela je kako se svakog mjeseca čeka različit datum isplate, a kada kontaktiraju općinske vlasti ili Centar za socijalni rad, dobivaju uvijek iste odgovore: “danas će biti”, “sutra će”, ili “do kraja sedmice”.

Fotografije priložene uz žalbu prikazuju dokumente iz Centra za socijalni rad Cazin, potvrdu o izvršenoj transakciji, te detalje o pravima na novčanu pomoć.

Uprkos tim dokumentima, porodilje u Cazinu često ostaju bez sredstava koja su im nužna za svakodnevni život.

Ona naglašava da su svi drugi korisnici porodiljskih naknada u Unsko-sanskom kantonu primili svoje isplate osim žena u Cazinu.

Situacija je, prema njenim riječima, neprihvatljiva i sramotna za grad i njegove političare.

“Neka odrede jedan datum i neka bude tad. Ne daj Bože da njima plate kasne, svi bi se na noge digli, a mi moramo moliti nekoga za svoje”, zaključuje ona u svojoj objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79