Poruka KFOR-a Srbima na Kosovu: Nećemo dozvoliti barikade na putevima!

Komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, izjavio je da se situacija na sjeveru Kosova smirila i upozorio da međunarodne snage više neće dozvoliti postavljanje barikada na putevima.

Kajari je u intevrjuu za RTK, koji će biti emitovan večeras, podsjetio da je u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244 KFOR obavezan da očuva životnu sredinu i red na Kosovu i da obezbjedi slobodu kretanja za sve građane.

Ako se naprave barikade, to onemogućava slobodno kretanje, a ako se ne postigne dogovor, onda ćemo doći do trenutka kada će KFOR morati da djeluje kako bi omogućio slobodu kretanja – rekao je Kajari, prenosi Kossev.
On je potvrdio da je KFOR povećao prisustvo na sjeveru, gdje je uspostavio osmatračnice i tehničke kontrolne, a pojačao je i patrolnu aktivnost u cijelom regionu.

Te mjere se preduzimaju kako bismo bili spremni za svaki incident i radi veće bezbjednosti. Ako bude tenzija, postupit ćemo u skladu sa svojim mandatom – kazao je Kajari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79