Foto: Facebook
Postavljen spomenik Dženanu Uščupliću na mjestu gdje je izgubio život

Postavljen spomenik Dženanu Uščupliću na mjestu gdje je izgubio život


Prijatelji i poznanici Dženana Uščuplića postavili su tokom vikenda spomenik na Zelengori, na mjestu gdje je izgubio život proslavljeni igrač i trener FK Sarajevo.

Uščuplić je u 49. godini života, osmog augusta nastradao na planini Zelengori dok je planinario.

On je život izgubio nakon udara groma.

POGLEDAJ GALERIJU

U objavi Ervina Uščuplića stoji: “Govorio mi je Dženo da ste veliki i da vas voli, sada sam se uvjerio da ste veliki i da vi volite njega. Veliki respekt i jedno veliko hvala.”

Spomen-ploča postavljena na mjestu njegove pogibije predstavlja simbol zahvalnosti i sjećanja na čovjeka koji je ostavio veliki trag u bosanskohercegovačkom fudbalu i FK Sarajevo.

Tokom svoje igračke karijere, Uščuplić je u bordo dresu osvojio tri naslova Kupa BiH i jedan Superkup, a tokom trenerske karijere je osvojio tri puta omladinsko prvenstvo BiH i isto toliko puta Omladinski Kup BiH, dok je i kadete odveo do šampionske titule.

Kao trener prve ekipe FK Sarajevo je osvojio tri velika trofeja: titulu prvaka Premijer lige BiH (2014/15) i dva Kupa BiH (2013/14 i 2020/21), ostavivši neizbrisiv pečat na klupsku historiju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija