Pošto se nije javio vlasnik, novac predat policijskoj stanici na Ilidži

Pošto se nije javio vlasnik, novac predat policijskoj stanici na Ilidži


Redakcija portala sa gospodinom Avdićem iz Sarajeva pokušala je danima pronači vlasnika koverte pune novca koja je pronađena na Stupu.

Pošteni pronalazač iz Sarajeva pronašao je bijelu kovertu punu novca 19.2.2023. godine čije vlasnika traži kako bi mu isti vratio.

“Pronašao sam određenu kolicinu novca u koverti, naselje Tibra 2-Stup. Ako neko zna da je možda sinoć ili jutros izgubio novce neka se javi i kaže koliko je novca izgubio. Čekat cu 48h i poslije toga predati u PS ILIDŽA.”

Nakon što se javio veliki broj prevarata, pošteni Avdić odlučio je novac predati nadležnim institucijama. Zaputio se u policijsku stanicu na Ilidži kako bi predao cijelu kovertu.

“Trenutno sam u PS Ilidža. Čekam da se napravi zapisnik. Svaka novčanica se mora zabilježiti kao i njihovi serijski brojevi. Iskreno desila mi se neugodna situacija u policijskoj stanici imao sam neprimjeren razgovor sa krim. inspektorom. Razlog je taj što oni tvrde da mi ne mogu dati nikakvu potvrdu, da sam predao novac. Kao da dođem sutra kad dođu komesari. da od njih zahtjevam potvrdu da sam predao novac.

Iskreno hoću mirne glave da spavam i da svi znaju da je to njima uručeno i predato. Oni su začinili zabilješku, tako da ću sutra morati doći opet u policijsku stanicu i “ganjat obični papir” da sam predao veliku sumu novca.

Nažalost to je naša država takva, nakaradni zakon, da niko ništa ne zanima. Večinski dio ove zabilješke je portir radio s mnom. Niko od drugih uposlenika čak ni krim inspektor koji je bio zadužen za slučaj.” – izjavio je pošteni Avdić za portal Crna-Hronika.

“Klošari” pokušali uzeti tuđi novac: “To je novac za dedinu operaciju , za školovanje, za kupovinu automobila”

Međutim redakciji portala Crna-Hronika javili su se “klošari” koji su na prevaru htjeli uzeti tuđi novac. Tvrdili su da je njihov jer im treba za operaciju oca, stipendiju, zatvaranje kredita i kupovinu automobila.

Kakvi smo to ljudi postali?

“Dobar dan, te pare su namijenjene za operaciju mom amidži. Prijatelji ih je izgubio jučer. Ako ih možete vratiti, znam tačnu cifru para. Dignute su iz banke u Minhenu” – glasila je prva poruka od mladića pod imenom Ali koji je htio iskoristitit tuđi novac za svoje svrhe.

“Zdravo, javljam se povodom izgubljene koverte. Jutros sam došao u Sarajevo sa kovertom punom novca za dedinu operaciju. Nadam se da su novci na sigurnom i da je sve tu. Nosili smo je iz Stockholma u Sarajevo” – izjava je mladića Rijada koji je isto pokušao na prevaru doći do novca”

“Da li mogu reći koliko novca je bilo u koverti, moje su pare.. Išao sam kod rodbine na Stup. Trebao sam pazariti automobil” – pokušao je na laž dobiti pare Eman iz Sarajeva.

“To su moje pare u pitanju i mislim da stvarno nije u redu da me ispitujeete oko njih. Stvarno je velika cifra u pitanju” – bahato je napisao mladić pod imenom Ali.

“Pozdrav. Izgubio sam kovertu sa novce. To je bilo za moju školarinu. De svijuti pare mi trebaju” -izjavio je Amar.

“Ocu je prije dva dana nestala koverta koja odgovara ovoj sa slike. Njegove su pare” – izjavio je Adnan

“Klošari” pokušali uzeti tuđi novac: “To je novac za dedinu operaciju , za školovanje, za kupovinu automobila”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija