Posušje: Opasni momci Stefan Samardžija i Miloš Obradov u petak lišeni slobode, u nedjelju pušteni na slobodu

Stefan Samardžija i Miloš Obradov lišeni su slobode u petak večer na području Posušja prilikom krijumčarenja migranata, a pušteni su na slobodu u nedjelju.

Riječ je o pripadnicima Trifkovićeve ekipe koji je sumnjičen za ozbiljne kriminalne radnje, među ostalim i likvidacija policajaca u Sarajevu 2018. godine.

Inače, za likvidaciju sarajevskih policajaca optuženi su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković koji se terete da su 26. oktobra 2018. godine, tijekom krađe automobila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, ispalili najmanje 20 hitaca u dvojicu policajaca.

Policajac Adis Šehović preminuo je na licu mjesta, a Davor Vujinović nekoliko sati kasnije.

Uhićena dvojica su, kako Bild.ba doznaje upravo dio Trifkovićeve ekipe.

Inače, sudjelovali su u nizu kriminalnih aktivnosti od kojih je najpoznatija ona koju je policija otkripa u akciji Volan kada je pao velik broj osumnjičenih za dugogodišnju krađu luksuznih vozila.

S obzirom na to da se ova ekipa očito prebacila na krijumčarenje ljudi, čini se kako je to posto unosniji ili barem podjednako unosan posao kao nekada krađa luksuznih automobila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79